Hvem er Bollefrua?

Bollefrua er en deighvisker. En deighvisker er rett og slett en som er ganske god på gjærbakst. I tillegg er Bollefrua gift med Herr Bolle og sammen har de tre Bollefrø på 8 og 6 og 0 år. Når frua ikke er hjemme i permisjon og lager mat, er hun lærer på en hyggelig skole. Bollefrua skriver mest om mat, men må tillate seg noen betraktninger om livet innimellom. Send meg gjerne en mail (assiqueen@yahoo.com) med tilbakemeldinger eller oppskrifter og legg igjen en kommentar. Da blir frua glad!

IMG_5350

47 replies

 1. Hei!

  Jeg fant ingen mailadresse på bloggen din, så skriver et innlegg her.

  Jeg skriver om mat på http://www.sol.no, og nå skriver jeg en sak om de ti beste salatene fra Matbloggsentralens konkurranse. Der er du med som en av finalistene. Kan jeg få bruke bildet, samt linke til bloggen din?

  https://bollefrua.wordpress.com/2012/07/29/rodbetsalat-pa-tide-a-ta-den-rode-baron-inn-i-varmen-igjen/

  På forhånd takk for svar.

  Med vennlig hilsen
  Scandinavia Online AS

  Cecilie Moestue
  j

 2. Festlig bloggnavn. Minner om da det var danske servicefolk på jobben til min mann rundt fastelavn. Han ene ringte hjem til kona og sa nordmenn var gale – de hadde egen bollesøndag… :D

  • Så hyggelig. Tusen takk! :) Jeg bakte grove brød søndag som ble super bra, men strever med det tekniske her jeg er nå. Legger ut oppskrift så fort det lar seg gjøre! ;)

 3. Hei,
  vil bare si at jeg synes du har en kjempefin blogg! Det er virkelig morsomt å lese bloggen din. Og historien om «Familien Bolle» er jo bare helt herlig!

  Hilsen en som er dårlig på bollehvisking, men bra på stekefresing :)

 4. Kjære Bollefrue:-)

  Jeg kom over bloggen din ved en tilfeldighet og jeg bare elsker den.
  Du skriver morsomt, litt melankolsk, reflektert og ærlig. Digger at du ikke glorifiserer mathverdagen med to små barn (her i huset er det dessverre kun Toro tomatsuppe som ruler, uansett hvor hardt jeg prøver).
  Du har herved fått en ny fast følger:-)

 5. Driver vel egentlig med litt sjølpining her, sitter på jobb og er sulten som bare det, men får ikke gått hjem på et par timer enda. Venter på en filkjøring som skal gjøre seg ferdig. Og hva gjør jeg mens jeg venter og magen rumler? Jo jeg surfer rundt på nettet og snubler over bloggen din via vg.no! Tusen takk for en herlig blogg, jeg følger deg videre fra og med i dag! :)

  • Tusen takk, Nina Kristin! :) Veldig hyggelig å høre at du liker bloggen, ikke fullt så hyggelig at du er sulten og på jobb. Håper du har noe godt å spise i kveld og at du får en super helg! :)

   • Jakter på inspirasjon i bloggen din, og skriver handleliste så det griner etter. Så enten blir det noe godt hjemmelaget i kveld, eller så rasker jeg med meg en boks sushi fra REMA (i nøden spiser selv fanden fluer?) ;) God helg!

   • Jeg spiser ofte butikksushi, selv om det real thing seff er best. Pleier å pimpe med litt salma og ponzusaus. Sjekk sashimioppskrifter hos Bollefrua. :)

 6. Å herre! Fantastisk skriveri på innebakte pølser. Jeg går umiddelbart bort på kjøkkenet og lager nå… Tusen takk… Jeg kommer til å gå flire i hele kveld…

 7. Hei Bollefrua.
  Vil starte med å si at jeg simpelthen elsker denne bloggen! Leter alltid etter inspirasjon til kjøkkenet mitt og nå lager jeg havrebrødet ditt og det ser meget lovende ut :) Dog er det en ting jeg lurer på. Ser du har oppskrifter på middager også, og har lett i en evighet etter en biff/kylling chop suey oppskrift slik som kinesiske restauranter. Har du noen tips til meg eller kanskje en oppskrift?

  • Tusen takk for en veldig hyggelig tilbakemelding! Nå ble jeg glad. :) Har dessverre ikke en bra oppskrift til deg på stående fot, men nå skal jeg være på utkikk. :) Ha en fortsatt god uke, Markko!

 8. Det er noe av det beste brødet jeg har smakt, (Enkelt hjemmelaget brød for nybegynnere) og det til tross for at det er første gang jeg prøver å bake brød selv. Jeg vil sette stor pris på om du har flere oppskrifter på andre brød og bakevarer :)

  • Hei Dag! Så hyggelig at brødene ble bra! Til høyre på bloggen ligger det mange oppskrifter under fekst kategoriene gjærbakst og brød. Og flere kommer! God sommer videre. :)

 9. Heisann! Fant sida di hos olivenogsjokolade.no, og eg er solgt;-) Her var det spennande oppskrifter, flotte bilder, godt humør og mykje inspirasjon! Har laga ei lang liste med oppskrifter som skal prøves utover høsten;-) Renate;-)

 10. Hei

  Jeg googlet «hjemmebakt brød» og kom helt tilfeldig inn på sida di, og for ei side!!! Drømt meg helt bort et par timer nå, og her må det bakes, stekes og prøves! Gleder meg!

 11. Så hyggelig å oppdage at det er deg som er Bollefrua :)! Masse deilige oppskrifter. Tusen takk !
  Hadde kjøttbollene til middag i dag. Veldig populært.
  Hilsen Kristin Reinertsen (mamma til Joakim, Marie og Kristine på Høvik

 12. Hei. Du hadde oppskrift på rundstykker, som var grove helt sjef heter de. Jeg finner de ikke her inne lenger. Kan jeg få tilgang på de?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s